Kanadaja zgjeron sanksionet, shton 43 persona të afërt me Maduro të Venezuelës

Kanadaja zgjeron sanksionet, shton 43 persona të afërt me Maduro të Venezuelës

Kanadaja zgjeroi sanksione kundër qeverisë së Venezuelës të Presidentit Nikolas Maduro të hënën, sipas një deklarate të Ministrit të Jashtëm Chrystia Freeland, duke synuar 43 persona të tjerë pranë udhëheqësit të diskutueshëm.

Ndërsa deklarata nuk dha emra, ajo tha se ata ishin “zyrtarë të lartë të regjimit Maduro, guvernatorë rajonalë dhe / ose të implikuar drejtpërdrejt në aktivitete që minojnë institucionet demokratike”.

Kanadaja tashmë kishte sanksionuar 70 të tjerë.

Freeland do të marrë pjesë në një takim të hënën në vendet e Grupit të Santiago të Lima, një bllok rajonal që mbështet udhëheqësin e opozitës të Venezuelës, Juan Guaido, si president i përkohshëm derisa të mbahet një raund i ri zgjedhjesh.

Takimi i fundit i grupit Lima është duke u mbajtur pasi më shumë se tre milionë Venezuelët kanë ikur nga hiperinflacioni, mungesa e ushqimit dhe mungesës së mjekësisë dhe kriza politike.

“Diktatura e Maduro duhet të mbajë përgjegjësi për këtë krizë dhe t’i privojë Venezuelët nga të drejtat dhe nevojat e tyre më themelore,” tha Freeland në një deklaratë. “Kanadaja është e përkushtuar për të mbështetur rivendosjen paqësore të demokracisë kushtetuese në Venezuelë”.

Megjithëse shumica e vendeve perëndimore, përfshirë Shtetet e Bashkuara, kanë njohur Guaido si kryetar shtetëror, Rusia, Kina dhe Kuba kanë qëndruar pranë Maduro.

Previous Në SHBA tani ka po aq ateistë sa katolikë dhe evangjelikë
Next Brengosin rastet e vjedhjeve si dhe rastet e aksidenteve në komunikacion